Home Bestemmingen Accommodatie Reisverslagen Diapresentatie Tarieven Contact

Reisverslag augustus/september 2009, TanzaniaIk heb deze website voor Bas gemaakt en tijdens de gesprekken over het ontwerp kreeg ik zulke enthousiaste verhalen te horen en mooie foto´s te zien, dat een oude liefde/droom van mij wakker werd: al heel jong had ik de wens later in Afrika te gaan werken.
Door allerlei omstandigheden en het "gewone leven" gaat dat dan niet door, maar nu liet het me niet meer los. Het voorstel van Bas was dan ook om een keer mee te gaan op safari en ondertussen ziekenhuizen te bekijken in de regio om te kijken of ik echt nog steeds daar zou willen werken.
In augustus 2009 was het dan zover en het was behoorlijk spannend: voor het eerst op safari en voor het eerst de eerste stappen om een droom waar te maken.
Nadat we in Dar es Salaam aankwamen zijn we meteen doorgereisd naar de bestemming: Selous River Camp, waar we drie weken doorgebracht hebben. We hadden bewust gekozen voor een basiskamp, om niet teveel reistijd te verdoen en volop te kunnen genieten van de natuur, het wild en de cultuur.
Al op reis naar het Selous River Camp zagen we een slang, een baviaan, helmparelhoen en toen we het terrein van de camping opreden: olifanten! Dus dat was een goed begin.
De volgende dagen gingen we dan eens ´s ochtends, dan eens ´s middags het park in en we hebben ontzettend veel dieren gezien. Teveel om op te noemen, maar o.a.: olifanten , impala´s, bosbokken, waterbokken, dikdik, leeuwen, krokodillen, giraffes, zebras, gnoes, wrattenzwijnen, rode duiker, groene meerkatten, koedoes, gele baviaan, nijlpaarden, gaper, nijlgans, blauwe reiger, hoornraaf, bonte ijsvogel, roodsnavel ossepikker, diverse soorten bijeneters, lelkiviet en nog veel en veel meer.
Het is echt een geweldige ervaring om al deze dieren van zo dichtbij te zien!
Maar ook de lucht en de sfeer van Afrika, het lopen naar een dorpje om daar "boodschappen" op de markt te doen, en dan nog het bezoek aan het ziekenhuis in Utete.
Dat was een en al herkenning: ja, hier wil ik gaan werken en afspraken waren zo gemaakt.
Al is dit allemaal nog niet rond; allerlei stappen zijn al ondernomen en voor mij is het dus een reis geweest die mijn hele leven veranderd heeft!!

Aukje